У Дніпропетровську штурмують ОДА. Є поранені

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.01.2014 19:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22756

У Дніпропетровську близько трьох тисяч мітингувальників штурмують ОДА. Під час штурму госпіталізували трьох міліціонерів, а оператор телеканалу ICTV отримав поранення в шию.

Як повідомляється, після мітингу, який відбувся у парку імені Глоби, учасники акції вирушили до будівлі ОДА, щоб зустрітися із керівництвом і висунути свої вимоги.

Під час руху колони почалися сутички, після яких госпіталізували трьох силовиків. У двох лікарі діагностували закриті черепно-мозкові травми, в одного – термічний опік обличчя. Крім того, госпіталізували одного мітингувальника з пораненням із травматичної зброї.

Коли до мітингувальників вийшов заступник голови ОДА Анатолій Крупський, вони почали вимагати вивести із будівлі 300 тітушок, які, за інформацією активістів, знаходилися на першому поверсі ОДА. Крупський запевнив, що в будівлі тітушок немає.

Міліція тим часом відтісняла мітингувальників, використовуючи сльозогінний газ. Під час сутичок протестувальників та ті тушок оператор телеканалу ICTV отримав поранення в шию. Йому також розбили камеру.

Тим часом у Запоріжжі учасники акції протесту штурмують місцеву облдержадміністрацію, а в Сумах мітингувальники взяли під повний контроль приміщення ОДА та зводять барикади.

25 січня у Вінниці протестувальники взяли штурмом ОДА й облраду. Також люди захопили ОДА у Полтаві. У Чернігові - здійснили першу спробу штурму ОДА.

24 січня у Хмельницькому мітингувальники захопили будівлю облдержадміністрації, в якій також розташовано приміщення облради.

Починаючи з 23 січня мітингувальники штурмували будівлі, в яких розміщені Житомирська, Черкаська, Тернопільська, Волинська, Рівненська, Івано-Франківська, Львівська та Ужгородська ОДА.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.