Жирні молочні продукти - універсальний захист проти діабету

Автор/джерело -  © “Гармонія”



Дата публiкацiї - 18.09.2014 03:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23972

Якщо ви хочете захистити себе від діабету, потрібно включити до раціону молочні продукти з підвищеною жирністю. І трішки жирного м’яса.

Стародавній український засіб від діабету :)

Як показало дослідження, необхідно вживати по 8 порцій сиру, масла, молока, вершків, а от від знежирених продуктів краще відмовитися, пише The Telegraph.

Жири з молочних продуктів корисніші за інші насичені жири. І саме вони можуть виробляти позитивний ефект.

Дослідження було представлено на засіданні Європейської асоціації з вивчення діабету (EASD) у Відні, Австрія. Вчені спеціально порівнювали людей, що споживали по 8 порцій молочних продуктів на день, і людей, що споживали максимум одну порцію. Перша група на 23% рідше стикалася з діабетом 2 типу. Одна порція мала на увазі 200 мілілітрів молока або йогурту, 20 грамів сиру, 25 грамів вершків або 7 грамів масла.

На загал в дослідженні взяли участь приблизно 27 000 душ віком 45-74 років. За ними стежили 14 років. І впродовж цього періоду близько 3000 зіштовхнулися з діабетом.

З’ясувалося, 30 мілілітрів вершків, що випиваються щодня, знижували ризик на 15%, а 180 мілілітрів йогурту - на 20%. Продукти з низьким вмістом жиру не допомагали уникнути діабету.

Що стосується збільшення ризику діабету, то згубний вплив чинять куріння, надмірна вага, знижена фізична активність і велика кількість м’яса в раціоні. Якщо людина щодня їсть м’ясо, особливо нежирне, то ймовірність діабету значно підвищується. Так, 80 грамів нежирного м’яса підвищували ризик на 20%, 90 грамів жирного м’яса - тільки на 9%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.