Науковці виявили вірус, що робить людей глупішими, - як не дивно, це не російське ТБ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.11.2014 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24223

Науковці США виявили вірус, який вражає людський мозок і робить людей розумово відсталими.

Вірус, що вражає зелені водорості, якого раніше не було виявлено у здорових людей, впливає на когнітивні функції, включаючи зір та просторову орієнтацію, пише The Independent.

Дослідники з медичної школи Джона Хопкінса та Університету штату Небраска наштовхнулися на відкриття, коли робили дослідження невідомих мікробів у горлі. Дослідники виявили нове ДНК в горлі здорових людей, яке збігалося із вірусом, що інфікує зелені водорості.

З 90 учасників дослідження, 40 дали позитивний результат на наявність вірус водоростей. Ті, хто дав позитивний результат, продемонстрували погіршення розумових здібностей на тестах, що призначені для вимірювання швидкості і точності обробки візуальної інформації. Вони також отримали більш низькі бали в задачах, що призначені для вимірювання уваги.

За словами головного вірусолога дослідження Роберта Йолкена, це (дослідження-авт.) є яскравим прикладом, який демонструє, що "невинні організми", яку живуть в організмі людини можуть впливати на поведінку та когнітивні функції.

"Багато фізіологічних відмінностей людини А від людини В кодуються в наборі генів, який кожен успадковує від батьків. При цьому певні відмінності посилюються за рахунок мікроорганізмів, які в нас живуть, та в залежності від того, як вони взаємодіють із нашими генами", - розповідає дослідник.

Людські тіла містять трильйони бактерій, вірусів і грибків. Більшість з них нешкідливі, але результати цього дослідження показують, що деякі існуючі мікроби можуть мати негативний вплив на когнітивні функції, залишаючи людину здоровою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.