Нездорове почуття власної гідності призводить до проблем з психікою

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.12.2014 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24364

Дослідники з Університету Каліфорнії виявили: як високий, так і низький соціальний статус небезпечні для психіки. Золота середина між цими двома крайностями допомагає зберегти психічне здоров’я.

Маніакальні особистості переповнені гордістю і прагнуть влади, - характерна риса українського політикуму (фрагмент портрету Віктора Медведчука в офісі його політичного руху).

У дослідженні взяли участь 600 молодих чоловіків і жінок. Вчені пов’язали підвищений і знижений рівень почуття власної гідності з біполярним розладом, нарцисичним розладом особистості, тривогою і депресією, передає The News Reports.

Тривожні люди і ті, хто схильні до депресії, рідко відчувають гордість за свої досягнення. Також їм не властиве почуття влади.

Маніакальні особистості, як правило, переповнені гордістю і прагнуть влади, незважаючи на те, що через це від них можуть відвернутися інші люди.

Попередні дослідження показали: почуття безсилля і безпорадності послаблюють імунну систему, роблячи її вразливою для фізичних і психічних захворювань. З іншого боку, жага влади пов’язана з біполярним розладом і нарцисичним розладом особистості.

Згідно з даними останніх досліджень, люди, що живуть в розвинених країнах, де рівні доходів населення надто різні, в три рази частіше страждають від депресії і тривожних розладів, ніж жителі країн, де доходи людей приблизно рівні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.