У Сінгапурі фасади будинків покриють органічними сонячними батареями у вигляді полімерної плівки

Автор/джерело -  © EcoTown



Дата публiкацiї - 1.04.2015 05:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24814

Німецька компанія Heliatek отримала замовлення на облаштування органічними сонячними панелями п’яти будівель та навісу у Сінгапурі.

Полімерні плівки будуть просто наклеюватися на вертикальні поверхні фасаду

Проект може започаткувати зовсім нову сонячну технологію і стати однією з найбільших установок, де електроенергію вироблятимуть полімерні плівки. Загальна площа майбутньої фасадної електростанції дорівнює 226 кв.м, максимальна потужність - 12 кВт.

Полімерні плівки будуть просто наклеюватися на вертикальні поверхні фасаду. До травня Heliatek планує виготовити на конвеєрі різнокольорові, матові та прозорі плівки, після чого розпочнеться монтаж.

Результати проекту з бюджетом 500 000 євро мають вплинути на майбутній енергобаланс Сінгапуру. Зараз країну-державу електрикою забезпечують передусім газові електростанції, а також три сміттєспалювальні заводи і одна електростанція на кам’яному вугіллі.

Органічні сонячні панелі у порівнянні з кристалічними з кремнію мають істотну перевагу: їх продуктивність не змінюється з підвищенням температури, що дуже важливо насамперед в умовах гарячого клімату Сінгапуру. Як відомо, кремнієві панелі виробляють менше електроенергії при нагріванні.

Випробування пройдуть під наглядом державного Інституту досліджень у сфері сонячної енергетики і триватимуть 18 місяців. Фактично у Сінгапурі майже немає місця для розміщення великих фотовольтаїчних модулів, проте є достатньо фасадів, які можна переобладнати на електростанції.

Виробництво органічних сонячних панелей з полімерної плівки коштує значно дешевше і потребує менших витрат енергії, ніж з кремнію.

Виробництво органічних сонячних панелей з полімерної плівки коштує значно дешевше і потребує менших витрат енергії, ніж з кремнію



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.