Створено перший в світі комп’ютер вартістю 9 доларів

Автор/джерело -  © “Дзеркало тижня”



Дата публiкацiї - 13.05.2015 05:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24987

C. H. I. P. на сьогоднішній день є найдешевшим мікрокомп’ютером у світі.

C. H. I. P. в рази дешевше своїх конкурентів

Інженери з американської компанії Next Thing Co. створили мікрокомп’ютер C. H. I. P., вартість якого становить 9 доларів, у той час як у середньому його аналоги коштують від 35-40 доларів.

C. H. I. P. має процесор з тактовою частотою 1 ГГц, 512 МБ оперативної пам’яті і ПЗУ в розмірі 4 ГБ. Даний мікрокомп’ютер також містить у собі модуль Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, порти USB і порт microUSB і для виводу зображення і звуку. При цьому розміри друкованої плати становить 4 на 6 см.

Окремо можна придбати зовнішній адаптер для виводу зображення через VGA (10 доларів) або HDMI (вартістю 15 доларів).

Також можна докупити гаджет PocketC.H.I.P. (40 доларів), який дозволяє перетворити C. H. I. P. в повноцінний кишеньковий комп’ютер з маленьким екраном і фізичною клавіатурою. Даний корпус вже має вбудований акумулятор, ємності якого буде достатньо для 5 годин безперервної роботи.

C. H. I. P. буде функціонувати під управлінням операційної системи Linux. За замовчуванням мікрокомп’ютер вже буде містити в своїй пам’яті цілий ряд необхідних додатків (браузер Chromium, офісний пакет LibreOffice, графічний редактор GIMP і т. д.) і навіть відеоігри. Крім цього, в комплекті буде поставлятися програмне забезпечення для розробки нових програм.

Інженери з компанії Next Thing Co. планують, що C. H. I. P. з’явиться у продажу в травні 2016 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.