СБУ упередила диверсію у Дніпропетровській області

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.05.2015 19:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25058

У результаті спецоперації Службою безпеки України не допущено скоєння диверсії з підриву одного з мостів у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Співробітники СБУ затримали двох громадян, які збиралися вчинити диверсію, застосувавши саморобний вибуховий пристрій.

Двоє правопорушників були затримані бійцями спецпідрозділу СБУ саме в момент закладки пристрою під автомобільний міст через річку Вовча у центральній частині Павлограда. Це стратегічний об’єкт транспортної інфраструктури Дніпропетровщини – основний шлях, яким рухаються автівки у напрямку обласного центру.

СБУ встановила, що затримані особи планували здійснення диверсій і терористичних актів на території України. Вони придбали хімічні речовини та деталі для виготовлення вибухового пристрою, мобільні телефони для дистанційного приведення його в дію.

Після вчинення злочину зловмисники збиралися втекти на тимчасово окуповану бойовиками територію та вступити до незаконних збройних формувань терористичних організацій т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

Слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області у рамках кримінального провадження тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, проводяться обшуки у помешканнях зловмисників, розпочато експертизу вилученого у зловмисників пристрою


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.