У США обрали заміну “Хамві”: броня, як у танка, швидкість, як у спортивного позашляховика

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 28.08.2015 10:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25447

Контракт Пентагону на побудову 17 000 армійських всюдиходів загального призначення (JLTV) нового покоління загальною вартістю 6,75 мільярдів доларів отримала маловідома українцям американська компанія Oshkosh, яка спеціалізується на виробництві спец та військового транспорту та комплектуючих.

Oshkosh JLTV на параді у Вашингтоні. Травень 2015

Армійський всюдихід нового покоління має замінити всесвітньо відомий "Хамві" (його цивільна модифікація відома як "Хаммер"), який у ході бойових операцій в Афганістані та Іраку показав ряд серйозних вразливостей (захист від мін, обстрілів тощо). Модифікації "Хамві", включно з посиленням броні та захисту днища, зробили автівку важчою та нівелювали її переваги - швидкість та всюдихідність. Внаслідок виявлених вад, використання Humvee було значно обмежено, що помітно позначилось на здатності американських піхотинців виконувати бойові завдання.

Навесні США передали Україні партію "Хамві".

Всюдихід Oshkosh обійшов у конкурсі Пентагону, зокрема всюдиходи компаній Lockhead Martin та AM General. Перевагами переможця є швидкість, вага, рівень броньованого захисту. У компаній, чиї проекти програми у конкурсі є час для подання протестів.

"Наш легкий бойовий транспортний засіб загального призначення (JLTV) пройшов інтенсивні випробування і довів, що надає захист від куль та снарядів на рівні легкого танка, захист від вибухових пристроїв - на рівні бронемашин з посиленим протимінним захистом (MRAP), та швидкість спортивного позашляховика на бездоріжжі. Наш JLTV дозволяє бійцям рухатись по бездоріжжю зі швидкістю на 70% вищою, ніж та, яку сьогодні називають золотим стандартом", - заявив виконавчний президент компанії переможця конкурсу генерал Армії США у відставці Джон Уріас.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.