СБУ знешкодила у Запоріжжі російську диверсійну групу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.09.2015 11:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25493

У Запорізькій області Служба безпеки України затримала ватажка та членів законспірованої терористичної групи «ДНР».

Як повідомляє прес-центр СБУ, група складалася з чотирьох місцевих мешканців. Її ватажком був діючий співробітник кримінального розшуку одного з райвідділів міліції в Запорізькій області.

В інтересах терористів «ДНР» він вербував проросійськи налаштованих осіб для збору та передавання відомостей щодо територіальної оборони Запорізької області, українських військових формувань. Також ватажок мав організувати в регіоні низку терористичних актів. Для їх здійснення члени групи налагодили постачання боєприпасів та вибухівки з району проведення антитерористичної операції.

Під час обшуків у зловмисників вилучено вибухівку та пристрої для її ініціації, боєприпаси до автоматичної зброї, наркотики, поліграфію з сепаратистською символікою, засоби зв’язку з терористами «ДНР».

Розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 (сприяння та участь у терористичній діяльності) Кримінального кодексу України.

Ватажку групи вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Невідкладні слідчі дії тривають.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.