У столиці подорожчає хліб

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.11.2015 16:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25871

Публічне акціонерне товариство «Київхліб», одне з провідних гравців хлібопекарного ринку України, вимушене оголосити про підняття відпускних цін на основні сорти своєї продукції з 1 грудня 2015 року.

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Київхліб».

З часу останнього підняття цін 18 лютого 2015р., відбулось загострення економічної ситуації в країні, спостерігалися стрімкі інфляційні процеси, зростала вартість всіх складових продукції. В результаті чого ПАТ «Київхліб» опинилось в критичній ситуації, коли витрати на виробництво вже не можна перекривати за рахунок внутрішніх резервів.

Протягом останнього часу спостерігалася тенденція до зростання вартості борошна, питома вага якого в структурі собівартості займає до 40%, а також інших складових, а саме газу, електроенергії, іншої сировини (цукор, олія, дріжджі, сіль), на законодавчому рівні збільшився розмір мінімальної заробітної плати.

Підприємству не вистачає обігових коштів для покриття своєї поточної діяльності. При наявних умовах роботи та збереженні нинішнього рівня цін існує реальний ризик зупинки виробництва.

Для відновлення стабільної роботи ПАТ «Київхліб» та виконання зобов’язань по забезпеченню населення соціально-важливим продуктом, було прийняте рішення підвищити ціни на основні (масові) сорти хліба та їх приведення до економічно обґрунтованого рівня,.

Отже, хліб «Український столичний подовий» 0,95 кг подорожчає на 1,02 грн. - з 6,90 грн. до 7,92 грн.;«Пшеничний традиційний подовий Іс»., 0,65 кг - на 0,60 грн. з 5,64 грн. до 6,24 грн.; «Батони Нарізні київські, в/с» 0,5 кг - 0,30 грн., з 5,34 грн. до 5,64 грн.

Слід зауважити, що ціни на три види хлібобулочних виробів (український домашній 0,95кг, пшеничний київський Іс., 0,65кг та батони звичайні в/с, 0,5кг), що реалізуються в мережі фірмової торгівлі за умовами інвестиційних договорів, залишаються незмінними.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.