Шокін звільнив Сакварелідзе з прокуратури

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.03.2016 11:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26314

Формальною підставою для звільнення нібито стали численні скарги.

До Генеральної прокуратури упродовж останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України "Про прокуратуру" встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області, яку обіймає Д. Сакварелідзе, повідомляє прес-служба ГПУ.

Також обгрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України.

Генеральним прокурором України приведено у відповідність до вимог Закону України "Про прокуратуру" структуру та штатний розпис органів прокуратури шляхом видання наказу про ліквідацію посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.

Крім того, своїм наказом від 29 березня поточного року Генеральний прокурор України притягнув до дисциплінарної відповідальності Д. Сакварелідзе за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання у непередбаченому законодавством порядку у службову діяльність іншого прокурора, скоєння проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури.

Виконання обов’язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученка О.Д.

Замість післямови. Власне, те, що система кругової поруки відторгне все "інородне", - не було жодних сумнівів. Бо від першого дня існування більшовицька прокуратура, як і "народна міліція" - ніколи не були правоохоронними органами, оскільки за призначенням,- це репресивні інструменти диктатури чиновництва і більшовицької партноменклатури. І від початку існування більшовицькі прокурори виконували не стільки чинне законодавство, скільки рішення партійних органів.

За час існування держави Україна прокуратура аж ніяк не змінилася. Хіба що прокурорські посади і посадові повноваження працівників стали предметом нелегального бізнесу.

Чи можна реформувати цей рудимент тоталітаризму? Питання риторичне.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.