ГПУ стверджує, що зброя нелегальна. “Дніпро-1” - спростовує

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.07.2016 17:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26626

Генпрокуратура вважає, що велика кількість зброї, яку у середу правоохоронці вилучили у місці дислокації полку МВС "Дніпро-1" в Дніпропетровській області, була призначена для переправлення до Києва.

Про це під час брифінгу заявив начальник департаменту розслідування економічних злочинів Володимир Гуцуляк.

"Є обгрунтовані підстави вважати, що її значна частина, або і вона вся могли бути призначені для переміщення в сторону міста Києва, по Україні, що містило обгрунтовані ризики її потрапляння в руки кримінальним елементам", – сказав він.

"На фоні кратного зростання злочинності на вулиці наших міст, дуже результативно, що … нам вдалося ліквідувати таку загрозу і вилучити таку велику кількість зброї, – додав Гуцуляк.

Він також додав, що зброя зберігалася у неналежних умовах у приміщеннях, які для цього не призначені.

У свою чергу на сторінці полку "Дніпро-1" у Facebook з’явилося повідомлення, що зброя зберігалася у офіційній зброярні полку легально, а опубліковані ГПУ фотографії цієї зброї були фейковими.

"Після закінчення слідчих дій полк звернеться до Генеральної прокуратури щодо кримінального впровадження відносно осіб, які використали привід проведення обшуку та опублікували у мережі і в ЗМІ неправдиві фотографії", – йдеться у повідомленні.

У полку вважають, що "дана акція була спланована з метою дискредитації т.в.о. командира полку, Олександра Рашевського, який є самовисуванцем на виборах по 27 округу у Дніпрі, та самого полку, який захищає цілісність України у АТО від самого початку".

Також у "Дніпрі-1" впевнені, що слідчі "економічного відділу ГПУ не мають жодної компетенції для того щоб коментувати, ввести та здійснювати слідчі дії пов’язані з військовими підрозділами та зброєю що ними використовується".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.