У Полтавській області знайшли золото скіфів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.07.2016 02:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26696

Сенсацією завершилися цьогорічні археологічні розкопки на всесвітньо відомому Більському городищі, що у Котелевському районі. Там харківські науковці знайшли унікальне для лівобережжя України скіфське золото.

Археологи знайшли 30 золотих виробів в стародавньому кургані

В результаті археологічних розкопок на Більському городищі в Полтавcькій області, було знайдено скіфське золото. Археологи знайшли поховання другої половини 7 століття до н.е. і близько 30 золотих виробів.

Про це повідомив заступник голови Полтавської облради Анатолій Ханко, повідомляє http://ua.korrespondent.net/ukraine/3724669-u-poltavskii-oblasti-znaishly-zoloto-skifiv target=_blank>Кореспондент із посиланням на телеканал «Лтава».

"Не минуло й кількох днів, коли обласні депутати на сесії відновили реальну підтримку археології на Полтавщині, як відразу "дух археології" віддячив! Поховання другої половини 7 століття до н.е. і близько 30 золотих виробів, в скіфському звіриному стилі. На Лівобережній Україні такого ще не було!", - розповів Ханко.

Керівник археологічної експедиції Ірина Шрамко розповіла, як знайшли золоту бляшку з унікальним зображенням "лежачого козла", давністю більш як 2700 років. Також знайшли золоту підвіску і ювелірні прикраси з припаюванням.

Витривалі археологи настільки втомилися, що визбирували золоті прикраси лежачи. Як і більшість курганів, цей був пограбований ще за скіфських часів, тому ця знахідка є такою цінною, пояснили археологи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.