Реформа ЗСУ. Військомати будуть трансформовані у центри комплектації

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.03.2018 20:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28467

Збройні Сили ґрунтовно переглядають роль та місце військових комісаріатів у загальній системі комплектування військ та соціального захисту громадян, які проходили військову службу.

Саме тому протягом 2018 року на базі військкоматів буде створено територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в ще в чотирьох областях України.

Про це у четвер 22 березня під час брифінгу для преси розповів начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Артур Артеменко.

«У 2017 році на базі Чернігівського обласного та Козелецького районного військових комісаріатів проведено експеримент щодо їх переформування територіальні Центри комплектування та соціальної підтримки. За результатами цього експерименту у 2018 році сплановано створення Черніговського, Дніпропетровського, Одеського, Рівненського обласних та районних територіальних Центрів», - повідомив Артеменко.

Він нагадав, що основним джерелом комплектування посад військовослужбовців є прийняття громадян на військову службу за контрактом, і ця категорія є найбільш мотивованим ресурсом для проходження військової служби.

«У 2017 році прийнято на військову службу за контрактом понад 36,7 тисяч осіб, у тому числі понад 2,4 тисяч офіцерів. За два з половиною місяці поточного року прийнято понад 6,7 тисяч осіб, в тому числі 400 офіцерів. Загалом кількість військовослужбовців за контрактом у Збройних Силах України становить понад 170 тис. осіб, у тому числі близько 50 тис. офіцерів», - сказав начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.