Президент Зеленський обговорив з віце-президентом США Пенсом ситуацію на Донбасі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.09.2019 08:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30056

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віце-президентом США Майком Пенсом. Зустріч відбулася у Варшаві в рамках участі у меморіальних заходах з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Про це повідомила пресслужба президента України.

Українська та американська сторони обговорили ситуацію на Донбасі та покрокову стратегію повернення миру в Україну. Майк Пенс запевнив, що США не змінять позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. У фокусі уваги сторін було надання військово-технічної допомоги Україні.

Віце-президент Сполучених Штатів підняв питання реформ, які провадитиме новий уряд, та боротьби з корупцією. Володимир Зеленський зазначив, що Україна рішуче налаштована на трансформацію, наголосивши, що в перший день роботи нового парламенту було зареєстровано понад 70 законопроектів, які, серед іншого, передбачають подолання корупції.

«Ми маємо не просто боротися з корупцією, ми маємо перемогти її. Ми запустили Антикорупційний суд, який починає працювати вже 5 вересня. Ми перезапускаємо інші антикорупційні органи, змінили голову Служби безпеки України, маємо нового Генерального прокурора та новий молодий уряд. Ми справді налаштовані дозволити бізнесу, економіці розвиватися», – запевнив глава Української держави.

Сторони також обговорили співпрацю в енергетичній сфері, наголосивши на важливості підписаного Меморандуму про взаєморозуміння між Україною, Польщею та США. Віце-президент Майк Пенс особливо відзначив підтримку Сполученими Штатами незалежності України в енергетичному питанні.

Крім того, йшлося про майбутній візит Володимира Зеленського до США та зустріч з Президентом Дональдом Трампом.

Віце-президент США висловив непохитну підтримку США територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу віце-президента США за результатами зустрічі віце-президента Майка Пенса з президентом України Володимиром Зеленським, передає Голос Америки.

«Віце-президент зустрівся сьогодні з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві, Польща, після церемонії відзначення 80-их роковин початку Другої світової війни. Віце-президент висловив непохитну підтримку США територіальної цілісності та суверенітету України. Він привітав президента Зеленського за зусилля його уряду по ініціюванню потужних реформаторських законопроектів для боротьби з корупцією та покращенню бізнес клімату заради залучення іноземних інвестицій. Лідери також обговорили нещодавній прогрес на шляху до гарантування енергетичної безпеки України», - йдеться у повідомленні Офісу віце-президента США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.