У МЗС відреагували на заяву про «12 кроків» у Мюнхені

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.02.2020 00:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30499

Заява «Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні» не є офіційною позицією держав, зазначила речниця українського Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко.

Катерина Зеленко, речниця МЗС України

«Документ «Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні» був підготовлений неурядовою організацією «Euro-Atlantic Security Leadership Group». Це приватна ініціатива групи політиків та експертів, небайдужих до питань міжнародної безпеки та безпекової ситуації в Україні, зокрема збройної агресії РФ проти нашої держави. Тези, що містяться в цьому документі, не відповідають офіційній позиції Української держави. За інформацією керівництва Мюнхенської конференції безпеки, воно також не визнає цей матеріал офіційним документом Конференції», – сказала вона.

Наразі заява низки учасників Мюнхенської безпекової конференції «Дванадцять кроків до більшої безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні», де серед іншого називаються умови зняття санкцій з Росії та пропонується запровадити на Донбасі зону вільної торгівлі з Росією та ЄС одночасно, зникла із сайту події.

Окрім того, невдовзі після публікації «кроків» на сайті Мюнхенської конференції на сайті американського аналітичного центру Atlantic council з’явилася заява з критикою ініціативи.

14 лютого відкрилася триденна Мюнхенська конференція з безпеки за участі 35 очільників держав та урядів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.