У МОЗ створили мультики про те, як поводити себе під час епідемій

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.02.2020 10:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30527

Міністерство охорони здоров’я України 25 лютого оприлюднило два мультики з рекомендаціями про коронавірус.

«Якщо ви відчуваєте, що захворіли, дотримуйтеся таких рекомендацій. При чханні та кашлі прикривайте рот і ніс серветкою, медичною маскою чи рукою в ліктевому згині. Одноразову серветку важливо одразу викинути та помити руки з милом або обробити спиртовмісним антисептиком. Якщо ви погано почуваєтеся, важливо залишатися вдома. Повідомте свого сімейного лікаря та дотримуйтеся його рекомендацій», – йдеться в першому мультику.



У другому мультику Міністерство охорони здоров’я розповідає, як знизити ризик інфікування новим типом коронавірусу.

«Уникайте контакту з людьми, у яких є ознаки температури та кашель. Правильно використовуйте медичні маски та засоби індивідуального захисту, особливо у медичних закладах. Мийте руки з водою і милом або дизенфікуйте засобом на основі спирту. Уникайте контакту з продуктами тваринництва, свійськими чи дикими тваринами, щоб запобігти передачі вірусу від них. Після контакту ретельно мийте руки, а під час приготування ретельно обробляйте м’ясні продукти», – повідомляють у другому мультику.



За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, станом на 26 лютого кількість випадків зараження новим коронавірусом сягнула 81 002, 2762 людини померли. При цьому понад 30 тисяч одужали. В Україні жодного випадку коронавірусу не зафіксували.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.