Рішення Росії визнавати документи «Л/ДНР» спрямоване проти суверенітету України

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 19.11.2020 21:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31134

Указ президента РФ про визнання документів та реєстрації автомобілів на територіях окупованих районів Донецької та Луганської областей є черговим кроком Росії проти суверенітету України та прямо суперечить Мінським домовленостям.

Про це йдеться у заяві речника ЄС, повний текст якої оприлюднений на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«4 листопада президент Путін підписав указ, який спрощує визнання Російською Федерацією документів та реєстрації автомобілів, які видані мешканцям та постійним резидентам (окупованих територій - ред.) Донецької та Луганської областей України. Це є ще однією спробою Росії підірвати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України. Ми очікуємо, що Росія утримується від дій, що суперечать Мінським угодам та перешкоджають повній реінтеграції в Україну непідконтрольних уряду територій, та натомість, буде повною мірою виконувати власні зобов’язання відповідно д Мінських домовленостей», - йдеться у документі.

З заяві нагадується, що у 2019 році Єврокомісія та Європейська служба зовнішніх дій видали інструкцію щодо опрацювання подань на візу від мешканців непідконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей України, яка відповідає принципам поваги до незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Як наголосив речник ЄС, ці правила ЄС щодо видання Шенгенських віз коректно та змістовно дотримуються як в Україні, так і в Російській Федерації.

«Європейський Союз залишається твердим у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України», - наголошується у заяві ЄС.

Як повідомлялося раніше, у жовтні 2019 року ЄС оприлюднив Інструкції для консульських установ ЄС щодо порядку оформлення віз громадянам, які проживають в ОРДЛО. Цей документ зробив токсичними зусилля РФ щодо російської «паспортизації» українців на тимчасово окупованих територіях та відповідний указ Путіна від 24 квітня 2019 року про російську паспортизацію для жителів ОРДЛО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.