Кандидат на посаду голови ЦРУ заявив про важливість «твердого та послідовного» підходу щодо Росії

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 25.02.2021 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31347

Кандидат на посаду директора ЦРУ Вільям Бернс відповів на питання американських законодавців щодо своїх пріоритетів в разі затвердження на посаду.

Вільям Бернс складає присягу перед свідченнями в Комітеті з розвідки Сенату, 24 лютого 2021 року

Бернс назвав чотири основні пріоритети, які впливатимуть на його діяльність в разі затвердження на посаду: Китай, розвиток технологій, персонал та партнерства.

В своєму вступному слові під час свідчень Бернс наголосив, що у сучасному світі поряд із «звичними загрозами, від тероризму, розповсюдження ядерної зброї до агресивної Росії, провокацій Північної Кореї і ворожо налаштованого Ірану, постали нові виклики, такі як зміна клімату, непевність стосовно здоров‘я, від чого постраждав американський народ; кіберзагрози становлять все більший ризик для суспільства, а хижацьке лідерство Китаю становлять найбільше геополітичне випробування для нас».

Стосовно Росії, Бернс наголосив: «Немає заміни твердому та послідовному підходу стосовно путінської Росії».

«Інколи ми маємо більше вплив на розрахунки Путіна, коли він бачить, що тверда відповідь надходить не лише від Сполучених Штатів, але і від союзників у Європі та інших», - додав він.

Бернс висловив занепокоєння щодо спроб Росії втрутитись у вибори США а також нещодавню масштабну хакерську атаку на SloarWinds, від якої постраждала низка установ США і в якій підозрюють Росію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.