Конгресвуман Каптур: Байден повністю підтримує приєднання України та Білорусі до ЄС

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 28.02.2021 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31355

Президент США Джо Байден сприятиме європейській інтеграції України та Білорусі.

Про це заявила конгресвумен від Демократичної партії Марсі Каптур під час відеоконференції, яку організувала «Коаліція Центральної та Східної Європи”.

«Я переконана, що президент Джо Байден не потребує жодних додаткових знань з приводу того, що має бути зроблено в Центральній Європі (як відповідь США на події у Білорусі). Він повністю підтримує зміцнення Трансатлантичної спільноти і приєднання таких країн як Україна та Білорусь до Євросоюзу. Такі ж самі цілі і в мене”, - зазначила конгресвумен від штату Огайо, яка очолює Групу з підтримки України у Палаті представників США.

Реагуючи на ситуацію у Білорусі, Марсі Каптур заявила, що стурбована поведінкою Лукашенка і сподівається на розширення американських санкцій щодо білорусів та росіян, причетних до порушення прав людини у Білорусі.

“Замість того, щоб відреагувати на заклики до більшої свободи, Лукашенко звернувся до російського диктатора Володимира Путіна, щоб отримати від нього гарантії за кредитами, і допомогу від їхніх пропагандистів і спецслужб”, - заявила конгресвумен. - “США повинні розширити санкції щодо тих, хто займається у Білорусі злочинною діяльністю, зокрема щодо співробітників спецслужб та МВС, а також щодо росіян, причетних до білоруських подій”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.