МЗС України висловило протест у зв’язку з незаконним засудженням громадянина України Приходька

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.03.2021 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31369

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із безпідставним політично вмотивованим рішенням Південного окружного військового суду у м. Ростов-на-Дону (РФ) від 3 березня 2021 року про засудження громадянина України Олега Приходька за сфабрикованими звинуваченнями в «підготовці терористичного акту, виготовленні і незаконному зберіганні вибухових речовин».

Про це повідомила пресслужба МЗС.

Олег Приходько був незаконно затриманий 10 жовтня 2019 року на території тимчасово окупованого Криму силовими структурами російської окупаційної адміністрації та, у порушення норм міжнародного права, незаконно переміщений на територію Російської Федерації до м. Ростов-на-Дону.

Суд виніс рішення позбавити свободи Олега Приходька на 5 років із відбуванням першого року покарання у в’язниці, умови тримання в якій є найбільш тяжкими в російській пенітенціарній системі, та решти терміну в колонії суворого режиму.

«Російські окупанти в Криму системно продовжують репресивну політику щодо громадян України. Справа проти Олега Приходька має всі ознаки політично вмотивованої. Адвокат Олега неодноразово звертав увагу т.зв. «суду» на численні процедурні порушення під час досудового слідства, а також на повне несприйняття «суддями» наданих захистом обґрунтованих свідчень про непричетність українця до інкримінованих діянь. Сьогоднішній вирок – це черговий вияв системної політики залякування усіх, хто виступає проти окупації Криму», - зазначила перша заступниця міністра Еміне Джапарова.

Російська Федерація має скасувати неправомірне рішення суду і негайно звільнити Олега Приходька, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України.

Закликаємо міжнародне співтовариство категорично засудити застосування РФ практики судових переслідувань інакомислення з використанням незаконних силових методів та антитерористичного законодавства, вимагати припинення Росією порушення норм міжнародного права на тимчасово окупованих нею територіях України, продовжити активну діяльність на захист прав та свобод мешканців Автономної Республіки Крим та міста Севастополь з використанням як національних, так і міжнародних механізмів, та посилити тиск на РФ, зокрема санкційний.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.