СММ ОБСЄ підтверджує порушення режиму припинення вогню

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.03.2021 11:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31371

У щоденному звіті СММ ОБСЄ відзначається, що найбільше порушень режиму припинення вогню - у Донецькій області.

У Донецькій області 2 березня СММ зафіксувала десять порушень режиму припинення вогню. У попередньому звітному періоді, 1 березня, було зафіксовано 150 порушень режиму припинення вогню в регіоні. Всі - на Донеччині.

У Луганській області, 2 березня, Місія не зафіксувала порушень режиму припинення вогню, як і в попередньому звітному періоді, 1 березня.

Місія продовжила моніторинг районів роз’єднання поблизу Станиці Луганської, Золоте та Петрівське, і зафіксувала невизначений вибух усередині району поблизу Петрівського. У попередній період, 1 березня, знову побачила контейнери всередині та біля південного краю району поблизу Золоте.

1 березня СММ спостерігала, як зброя порушувала лінії виведення в непідконтрольній уряду зоні під час навчання в Донецькій області.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих режимів припинення вогню, щоб забезпечити технічне обслуговування, ремонт та експлуатацію критичної цивільної інфраструктури.

СММ продовжувала стежити за становищем цивільних осіб, у тому числі на трьох контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду та чотирьох відповідних блокпостах збройних формувань у Донецькій та Луганській областях.

Свобода пересування Місії продовжувала бути обмеженою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.