Пацієнтка, яка померла у Данії після вакцинації, мала нетипові симптоми

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.03.2021 11:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31397

60-річна датчанка, яка померла від тромбу після вакцинації COVID-19 від AstraZeneca, мала “надзвичайно незвичні” симптоми, заявило Датське агентство з лікарських засобів пізно ввечері в неділю.

Зазначається, що у жінки була невелика кількість тромбоцитів і тромбів у дрібних і великих судинах, а також кровотеча, передає Reuters.

Європейські програми вакцинації останні два тижні виступили з повідомленнями про те, що реципієнти щеплення AstraZeneca страждали на тромби, через що вони тимчасово зупинили застосування цієї вакцини.

Європейське агентство з лікарських засобів заявило, що немає жодних ознак того, що події були спричинені вакцинацією, - думка, яку підтримала Всесвітня організація охорони здоров’я у п’ятницю.

AstraZeneca Plc заявила в неділю, що огляд даних безпеки людей, щеплених вакциною COVID-19, не показав жодних доказів підвищеного ризику утворення тромбів.

Як повідомлялося раніше, Нідерланди тимчасово зупинили щеплення вакциною AstraZeneca. Це рішення, про призупинення використання вакцини, було ухвалене після отримання даних з Данії і Норвегії про можливі серйозні побічні ефекти, які з’являються у людей після щеплення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.