Ситуація на фронті: російські війська до чогось готуються

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.04.2021 14:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31457

Протягом минулої доби, 4 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 1 раз порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту ПІВДЕННЕ, противник відкривав вогонь у бік наших позицій з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Від початку поточної доби, 5 квітня, порушення режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Протягом доби, 4 квітня, порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Незважаючи на відносну тишу, Українська сторона СЦКК повідомляє про порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

СММ ОБСЄ вкотре зафіксувало переміщення великої кількості озброєння російсько-окупаційних військ у безпосередній близькості до лінії розмежування.

Одночасне нарощування пропаганди Російської Федерації, на регіональному та міжнародному рівнях, веде до штучного нарощування суспільної напруги в регіоні із одночасним розповсюдженням масиву фейкової інформації про ескалацію ситуації з боку Збройних Сил України.

Почастішали випадки, коли патрулям СММ ОБСЄ забороняли проїзд через блокпост збройних формувань Російської Федерації.

2 квітня, на блокпосту російсько-окупаційних військ, поблизу Олександрівки, патрулю СММ заборонили проїзд без догляду автомобілів. Представники ОБСЄ змушені були повернутися на непідконтрольну Урядові України територію у Донецьк.

БПЛА СММ знову зазнавали впливу перешкод сигналу GPS унаслідок глушіння під час виконання запланованих польотів уздовж усієї лінії розмежування.

Такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цих порушень Українською стороною СЦКК направлено ноту на СММ ОБСЄ.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували 1,5 гектари території та передали на знищення 60 вибухонебезпечних предметів.

Українські воїни й надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил.

3 квітня, було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

В районі оперативно-тактичного угруповання «Схід» неподалік населеного пункту ПІСКИ, російські окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а неподалік селища ГНУТОВЕ - з мінометів 82-го калібру та ручних протитанкових гранатометів. Поблизу населених пунктів АВДІЇВКА, ШИРОКИНЕ та ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

Минулої доби, неподалік населеного пункту ШУМИ, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», відбувся підрив на невідомому мінно-вибуховому пристрої в наслідок якого, бойове травмування несумісне з життям отримав військовослужбовець Об’єднаних сил. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Про всі факти порушень з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Протягом доби, 2 квітня, було зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 20 обстрілів по позиціях українських захисників та 1 обстріл цивільної інфраструктури міста КРАСНОГОРІВКА.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населених пунктів ЗОЛОТЕ-4 та НОВООЛЕКСАНДРІВКА російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля СВІТЛОДАРСЬКА та НОВОТОШКІВСЬКОГО ворог використав великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. У напрямку селища НОВОЛУГАНСЬКЕ збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл з гранатометів різних систем.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населених пунктів ПИЩЕВИК, КРАСНОГОРІВКА та ГНУТОВЕ противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля селища ОПИТНЕ – ще й з протитанкового ракетного комплексу. Поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації використали підствольні гранатомети. В районі населеного пункту АВДІЇВКА окупанти здійснили обстріл з ручних протитанкових гранатометів, а неподалік ПІСКІВ – зі стрілецької зброї.
Внаслідок ворожих обстрілів, двоє українських воїнів отримали поранення. Військовослужбовцям оперативно надано необхідну медичну допомогу. На місці події працюють командування військової частини та представники військової служби правопорядку Збройних Сил України.

В районі населеного пункту КРАСНОГОРІВКА противник здійснив обстріл цивільної інфраструктури, в результаті чого цивільна особа отримала осколкове поранення. Потерпілого було доставлено до медичного закладу.
Про всі факти порушень з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Передові підрозділи Збройних Сил України продовжують фіксувати проведення окупантами інженерних робіт з метою розширення та дообладнання оборонних позицій.

2 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт в лісопосадці поблизу населеного пункту ПІСКИ, де представники збройних формувань Російської Федерації облаштовували нові оборонні споруди, довжиною близько 100 метрів, у напрямку позицій Збройних Сил України. Це грубе ігнорування досягнутих Мінських домовленостей від 22 липня 2020 року.

Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно поінформувала СММ ОБСЄ.

Слава Україні!







 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.