Російська пропаганда активно промиває мізки громадян на окупованих територіях

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.04.2021 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31475

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Росія нарощує гібридну агресію проти України, комбінуючи силові і пропагандистські форми та методи для реалізації своїх загарбницьких цілей.

Про це, під час зведення пресслужби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил, повідомила речник пресцентру Міністерства оборони України Марія Сальнік.

Зокрема, цього тижня агресором інтенсивно поширювались відеоматеріали про рух російських ешелонів з військовою технікою у бік кордонів з Україною, демонструвались прольоти російських бойових гелікоптерів та літаків, та їх готовність до негайного застосування.

Водночас російські окупаційні адміністрації наполегливо “рекомендували” жителям тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях тримати всі документи при собі на випадок стрімкого загострення ситуації з вини України. Крім того, поширювались чутки про нібито планування евакуації літніх осіб, жінок та неповнолітніх дітей на територію Ростовської області (РФ).

У такий спосіб Росія спеціально провокувала загострення регіональної обстановки з метою визначення реакції України та її партнерів для оцінки готовності спільно протистояти російській збройній агресії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.