Меркель і Байден: Росія має зменшити присутність військ біля України

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.04.2021 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31489

Росія має скоротити присутність своїх військових біля кордону України. Про це йшлося під час розмови канцлерки ФРН Анґели Меркель і президента США Джо Байдена.

Німеччина та США вважають, що Росія має скоротити свою військову присутність біля кордонів з Україною, щоб знизити таким чином напруження в регіоні. Федеральна канцлерка ФРН і президент США зійшлися на думці, що Росія має скоротити накопичені нещодавно війська, щоб досягти деескалації ситуації, заявив речник уряду ФРН Штеффен Зайберт (Steffen Seibert) після закінчення телефонної бесіди німецької канцлерки Анґели Меркель (Angela Merkel) та американського президента Джо Байдена в середу, 14 квітня.

Під час розмови Меркель і Байден обговорили стягування російських збройних сил до кордонів України та на територію анексованого Криму. Крім того, під час розмови йшлося також про ситуацію в Афганістані та про боротьбу з поширенням коронавірусу.

Нагадаємо, що повідомлення про стягування військ РФ почали надходити на початку квітня. 14 квітня американська дипломатка, тимчасова повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн на засіданні Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) заявила, що Росія зосередила від 15 до 25 тисяч військовослужбовців в анексованому Криму та поблизу кордону України. У свою чергу, міністр оборони України Андрій Таран того ж дня під час засідання підкомітету Європарламенту з питань безпеки і оборони заявив, що, за його даними, в Росії є плани довести чисельність військового контингенту біля кордонів України до 110 тисяч військових.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу пояснив концентрацію військовослужбовців "контрольними перевірками". А прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія переміщає війська "в межах своєї території на свій розсуд" і "це не повинно нікого турбувати".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.