СБУ проводить контрдиверсійні заходи на Донбасі: викрито 10 бойовиків та вилучено 40 кг вибухівки

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.04.2021 14:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31510

СБУ під час профілактичних контрдиверсійних заходів у Волноваському районі Донеччини виявила схрон з мінами і викрила 10 учасників незаконних збройних формувань. Також встановлено двох організаторів псевдореферендуму 2014 року.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Відпрацьовуючи оперативну інформацію, правоохоронці встановили місця проживання учасників бандугруповань так званої «ДНР». Вони наразі входять до складу незаконних збройних формувань бойовиків.

Наразі перевіряється інформація стосовно їх причетності до активного збройного супротиву силам АТО/ООС. У випадку підтвердження даних, щодо них будуть відкриті кримінальні провадження.

Крім того, у помешканні одного з бойовиків співробітники СБ України виявили тайник з бойовими засобами ураження. Зі схрону було вилучено 4 протитанкові міни ТМ-62М загальною вагою 40 кг. За оперативними даними, зловмисник планував використати вибухівку для вчинення диверсій на території регіону.

Перевіряється інформація щодо протиправної діяльності двох організаторів так званого «референдуму» 2014 року у Донецькій області.

За викритими фактами вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень.

Профілактичні заходи проводились у взаємодії з Національною гвардією, поліцією і Держприкордонслужбою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.