СММ ОБСЄ фіксує десятки вогневих атак

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.06.2021 15:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31633

Станом на вечір 6 червня на фронті не було ніякої тиші.

Про це свідчить звіт СММ ОБСЄ.

У Донецькій області між вечорами 4 та 6 червня СММ зафіксувала 72 порушення режиму припинення вогню, у тому числі 41 вибух. За попередній звітний період він зафіксував 83 порушення режиму припинення вогню в регіоні.

У Луганській області між вечорами 4 та 6 червня Місія зафіксувала 76 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 17 вибухів. За попередній звітний період в регіоні було зафіксовано 141 порушення режиму припинення вогню.

СММ продовжила моніторинг районів роз’єднання поблизу Станиці Луганської, Золоте та Петрівське. Він зафіксував порушення режиму припинення вогню всередині району поблизу Петрівського.

Міні-БПЛА СММ помітили протитанкові міни по обидва боки лінії зіткнення в Луганській області, деякі з них побачили вперше та оцінили як нещодавно закладені.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих режимів припинення вогню, щоб забезпечити функціонування критичної цивільної інфраструктури.

СММ продовжувала стежити за ситуацією мирних жителів, у тому числі на чотирьох контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду та відповідних блокпостах збройних формувань у Донецькій та Луганській областях.

Місія не спостерігала змін у ситуації з безпекою на південному сході Херсонської області.

Свобода пересування СММ продовжувала бути обмеженою, в тому числі на блокпості збройних формувань поблизу Василівки та в Староласпі, як на півдні Донецької області. Його міні-БПЛА знову зазнали випадків перешкод сигналу GPS.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.