Спілкування Байдена та Путіна з пресою зірвала штовханина між американськими та російськими журналістами

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 17.06.2021 08:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31656

Напередодні зустрічі Байдена та Путіна у Женеві сталась штовханина між журналістами США та Росії за участі охоронців російського президента.

Про це повідомляють низка американських ЗМІ.

Традиційно перед зустрічами високого рівня журналістам дозволяють увійти на короткий час у кімнату зустрічі, щоб записати вступні заяви, сфотографувати учасників зустрічі і т.д.

Як повідомляє кореспондентка CNN у Білому домі Кейтлін Коллінз, коли репортери увійшли в кімнату зустрічі Байдена і Путіна, одні почали блокували камери іншим, деякі журналісти почали голосно спілкувались між собою в час, коли президенти вже робили свої заяви. Це призвело до напруги між журналістами зі США та Росії, - сказала репортерка Коллінз. Вона також додала: “Там була штовханина, випихання, крики за дверима, коли всі ці репортери намагались потрапити всередину, щоб побачити цих двох лідерів, що сидять поруч один одного”.

Видання АВС повідомило, що охоронці російського президента кричали та виштовхувати американських журналістів із кімнати, де перебували президенти.

Щонайменше два журналіста зі США, яким вдалось потрапити в кімнату зустрічі президентів, розповіли потім, що охоронці російського президента накинули на них свій одяг і випихали з кімнати.

У відповідь на це представники Білого дому та преса “кричали, щоб російські охоронці їх не торкали”.

“Обидва президента в цей час дивились на цю штовханину перед ними. Вони виглядали вражені тим, що відбувається”, - додали репортери в коментарі виданню АВС.



“Більше про хаотичну сцену напередодні першої зустрічі Байдена і Путіна від американського телевізійного пулу: “Багато штовханини та хапання - це було надзвичайно агресивно. Російська охорона накидала на нас одяг і виштовхувала нас. Тим часом російські журналісти звинувачували американську пресу, ніби вони влаштували цю паніку”, - пише у Твітері репортерка CNN Наташа Бертранд.

За даними CNN, в результаті цієї напруги не всі журналісти в американського пулі змогли потрапити у кімнату зустрічі президентів, хоча це ймовірно був єдиний шанс для репортерів сфотографувати чи записати президентів у той день.

Під час штовханини один із журналістів викрикнув до президента Байдена: “Чи ви довіряєте Путіну? Чи ви довіряєте один одному?”. Президент США кивав головою.

Директорка з комунікацій Білого дому Кейт Бедінгфільд написала у Твітері пояснення, що в цій напруженій ситуації президент не відповідав на жодні питання.



“Це була хаотична штовханина, де репортери перекрикували один одного. Президент США очевидно не відповідав на жодне питання. Він кивав головою як визнання ЗМІ вцілому. Лише два дні тому він заявив: довіряй, але перевіряй”, - написала директорка з комунікацій Адміністрації президента США.

Ось на цьому відео, яке опублікувало видання АВС, помітно, що президенти починають свої вступні заяви, втім шум з боку журналістського пулу поступово зростає, і після першої хвилини президент Байден припиняє говорити. Всі учасники зустрічі - президенти Байден і Путін та глави зовнішньополітичних відомств відволікаються на галас журналістського пулу.

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.