СММ ОБСЄ доповідає: війна триває і ніяких припинень вогню немає

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.06.2021 14:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31663

Станом на вечір 16 червня бойові дії не припинялися.

У Донецькій області СММ зафіксувала 74 порушення режиму припинення вогню, у тому числі 27 вибухів. За попередній звітний період він зареєстрував 194 порушення режиму припинення вогню в регіоні.

У Луганській області Місія зафіксувала 97 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 32 вибухи. За попередній звітний період в регіоні не було зафіксовано порушень режиму припинення вогню.

Вогонь зі стрілецької зброї був оцінений як спрямований на міні-безпілотний літальний апарат СММ (БПЛА) у непідконтрольній уряду Горлівці Донецької області.

СММ продовжила моніторинг районів роз’єднання поблизу Станиці Луганської, Золоте та Петрівське. Було зафіксоване порушення режиму припинення вогню всередині та поблизу району роз’єднання біля Петрівського.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих режимів припинення вогню, щоб забезпечити функціонування критичної цивільної інфраструктури.

СММ продовжувала стежити за ситуацією мирних жителів, у тому числі на чотирьох контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду та відповідних блокпостах збройних формувань у Донецькій та Луганській областях.

Свобода пересування Місії продовжувала бути обмеженою, в тому числі на блокпостах збройних формувань поблизу Бессарабки та Кремінця та поблизу Шевченка, усі в Донецькій області. Політ БПЛА на далеку відстань був скасований через подвійні перешкоди сигналу GPS, які, як вважають, спричинені заклиненням.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.