Білоруські силовики другий день проводять обшуки у журналістів

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 9.07.2021 17:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31721

Білоруські силовики 9 липня продовжують проводити обшуки у незалежних журналістів.

Про це повідомляє Naviny.by.

Зазначається, що зараз обшуки проходять у журналістки порталу Onliner.by Анастасії Занько, брестського журналіста Максима Хлєбца й адміністратора порталу «Віртуальний Брест» Андрія Кухарчика.

У рамках яких справ проводяться обшуки, поки що невідомо.

За даними правозахисників, 8 липня по всій Білорусі було затримано не менше 15 представників медіасфери і громадських активістів. У більшості затриманих за місцем проживання пройшли обшуки.

Обшуки проводилися у редакціях видань «Наша ніва», «Брестська газета», Intex-press (Барановичі), «Медіа-Полісся» (Лунінець, Пінськ), orsha.eu (Орша).

За даними правозахисників, слідчі дії із затриманими проводили співробітники міліції, Слідчого комітету та Комітету держбезпеки.

Заступник начальника слідчого управління КДБ Костянтин Бичек заявив, що у Білорусі проходить операція щодо зачистки від «радикально налаштованих осіб».

Як повідомлялося раніше, у Білорусі в серпні 2020 року розпочалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.