Кулеба задоволений нервовою реакцію Лаврова на Кримську платформу

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 13.08.2021 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31820

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба задоволений учорашньою нервовою реакцію очільника зовнішньополітичного відомства РФ на Кримську платформу.

Про це Кулеба заявив на онлайн-брифінгу в п’ятницю.

«Учора Сергій Лавров, міністр закордонних справ Російської Федерації, незаконно відвідав український Крим. Там він зробив низку гнівних заяв про Кримську платформу - назвав її «шабашем», «збіговиськом». Я, не буду приховувати, задоволений цією нервовою реакцією. Як казав Махатма Ганді: «Спочатку вони вас ігнорують, потім вони з вас сміються, потім починають з вами боротися, а потім ви перемагаєте», - сказав Кулеба.

За його словами, Російська Федерація вже успішно подолала перші дві стадії і наразі перебуває на третій - активно з нами бореться.

«А четверта стадія обов’язково буде, і це буде стадія української перемоги і повернення українського Криму", - переконаний глава української дипломатії.

Як повідомлялося, загальна кількість учасників установчого саміту Кримської платформи зросла до 40.

23 серпня саміт Кримської платформи в Києві відкриє співачка Джамала піснею «1944».

6 серпня в Києві пройшов форум експертів Кримської платформи.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.