Колишній голова ЦРУ прокоментував значення візиту Зеленського до США

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 9.09.2021 22:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31874

США віддані підтримці України та Грузії.

Екс-директор ЦРУ Девід Петреус

Про це в інтерв’ю Грузинській службі "Голосу Америки" заявив Девід Петрус, колишній директор ЦРУ в адміністрації Барака Обами.

За словами Петреуса, США є надійним партнером для обох країн.

"Щодо України - президент України щойно відвідав США. Для цього були причини. Це було демонстрацією глибини відданості США Україні у той час, коли російські військові та представники Росії та сепаратисти перебувають на південному сході України, та досі окупують Крим", - відзначив Петреус.

У травні Петреус заявив CNN, що Путін найбільше боїться успіху України.

Тоді Петреус відзначав, що у разі кібер, або військової агресії Росії проти України, США разом із союзниками могли би вдатись до посилення санкцій, надання додаткової безпекової допомоги Україні, висунення судових звинувачень.

Петреус залишив посаду директора ЦРУ у 2012-му році на тлі скандалу щодо його особистих взаємин із авторкою його біографії, надання їй таємної інформації. Як повідомляло видання The New York Times, У 2015-му році Петреуса було засуджено до 2-х років випробувального терміну та штрафу за надання авторці таємної інформації.

"Вирок став розчаруванням для посадовців ФБР, які вважали, що міністр юстиції Ерік Голдер виявив прихильне ставлення по Петреуса дозволивши йому визнати провину у скоєнні правопорушення та рекомендувавши у якості покарання випробувальний термін замість ув’язнення", - писало тоді видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.