Лукашенко про С-400: «1200 кілометрів кордону з Україною. Нам доведеться закривати цей периметр»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 13.09.2021 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31880

Олександр Лукашенко заявив про наміри розмістити на кордоні Білорусі з Україною зенітно-ракетні комплекси C-400, які Мінськ планує отримати з Росії.

Про це йдеться у відео, поширеному білоруською офіційною інформагенцією «Белта».

«Зараз у нас повністю комплексами С-300 перекритий периметр на західному напрямку. Але, як ви знаєте, у нас додався і південний напрямок. Ми з білоруськими генералами і росіянами обговорювали цю тему. Нас починають з півдня підігрівати… Ми повинні готуватися – 1200 кілометрів кордону з Україною, тому нам доведеться закривати і цей периметр. Йдеться про те, що С-400 нам будуть потрібні», – сказав Лукашенко.



9 вересня Путін і Лукашенко мали багатогодинну зустріч у Москві. Згідно з офіційним повідомленням, сторони погодили 28 «дорожніх карт» інтеграції Росії та Білорусі.

У Росії та Білорусі до 16 вересня триватимуть військові навчання «Захід-2021», які можуть стати чи не найбільшими в Європі за десятки років. У навчаннях беруть участь 200 тисяч військовослужбовців, вони викликали занепокоєння в НАТО. Північноатлантичний альянс стверджує, що Кремль відмовився прийняти спостерігачів, хоч це передбачено міжнародним договором.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.