Розпочалися американсько-українські навчання «Репід Трайдент – 2021»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.09.2021 18:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31904

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського розпочалися багатонаціональні українсько-американські військові навчання «Репід Трайдент — 2021».

У церемонії урочистого відкриття взяли участь представники Командування Сухопутних військ ЗС України, Оперативного командування «Схід», представники Збройних сил США та країн-партнерів, повідомила пресслужба МО України.

— Сьогодні ми спільно відкриваємо нову сторінку історії. Адже розпочинаємо навчання заради майбутнього наших дітей, наших родин, наших народів, заради щасливого майбутнього людства. Я знаю, я вірю, що кожний із вас зосередить усі свої знання, сконцентрує всі свої сили заради того, аби показати країнам-агресорам, що шансів у них немає. Мир, щастя та злагода будуть панувати на Землі! Адже це і є нашою головною метою. Дякую кожному з вас за вашу мужність, дякую урядам ваших країн за їхню мудрість й прагнення взаємодопомоги! — сказав командувач підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Ігор Палагнюк.

Ритуал відкриття навчань традиційно розпочався з огляду підрозділів країн-учасниць, який провели: з української сторони — бригадний генерал Владислав Клочков, з американської — полковник Майкл Хенсон.

— Переконаний, що ці навчання — це не лише черговий етап удосконалення військової майстерності. Вони є важливим кроком на шляху до євроінтеграції України. Адже посиляться оперативні можливості наших військ, покращиться рівень взаємосумісності між підрозділами та штабами Збройних Сил України, США та партнерів НАТО. Зі свого боку українські військові, які восьмий рік поспіль стримують російську агресію, поділяться з міжнародними колегами унікальним бойовим досвідом, набутим у боях на Донбасі. Дякую усім учасникам навчань та міжнародним партнерам за допомогу для посилення боєздатності української армії! Вірю, що ці навчання допоможуть кожному з вас удосконалити вміння та навички, стати ще кращими і сильнішими, — зазначив керівник навчань «Репід Трайдент — 2021» бригадний генерал Владислав Клочков.

У єдиному строю учасників цьогорічних навчань пліч-о-пліч стоять воїни п’ятнадцяти країн світу. Крім країн-організаторів України і Сполучених Штатів Америки, в навчанні беруть участь військовослужбовці Болгарії, Канади, Грузії, Федеративної Республіки Німеччини, Італійської Республіки, Йорданського Хашимітського Королівства, Литовської Республіки, Республіки Молдова, Ісламської Республіки Пакистан, Республіки Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії.

Крім того, у навчаннях «Репід Трайдент — 2021» братиме участь особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади.

Українсько-американські військові навчання «Репід Трайдент — 2021» триватимуть з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року. В них візьмуть участь близько 6000 військовослужбовців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.