Росія вкрала у Британії формулу для «Спутник V» – The Sun

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 11.10.2021 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31953

Британські спецслужби заявили, що мають вагомі докази крадіжки російським шпигуном формули вакцини від коронавірусу (COVID-19), яка була розроблена у спільній співпраці компанією AstraZeneca та Оксфордським університетом.

Про це повідомляє The Sun із посиланням на власні джерела.

Росія на основі цієї формули розробила власну вакцину від коронавірусу, яка отримала назву «Спутник V» Зазначається, що саме вакцина «Спутник V» використовує схожу технологію, як і вакцина AstraZeneca.

За словами співрозмовників, британські спецслужби мають докази того, що Москва скопіювала важливі дані в компанії AstraZeneca. Ці важливі дані були вкрадені у фармацевтичній компанії одним з іноземних агентів особисто.

В Офісі британського прем’єр-міністра Бориса Джонса поки що не прокоментували новину.

Зазначається, що минулого року британські спецслужби заявили, що були на «понад 95%» впевнені у тому, що російські хакери, здійснили кібератаки на організації, що займалися розробками вакцин проти коронавірусу у Великій Британії, США та Канаді.

Як повідомлялося, «Спутник V» розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Гамалії. Препарат був схвалений Міністерством охорони здоров’я РФ 11 серпня 2020 року, попри те що третя фаза його випробувань не проводилася.

Світові експерти висловили сумнів щодо дієвості цієї вакцини. Європейське агентство лікарських засобів поки що не схвалило використання «Спутник V».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.