Безпека енергопостачання: НКРЕКП погодила порядок закупівлі допоміжних послуг

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 8.11.2021 21:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32031

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), погодила тимчасовий порядок закупівлі допоміжних послуг для забезпечення безпеки енергопостачання.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні комісії 8 листопада.

Згідно з порядком, така послуга полягає у підтримці енергогенеруючого обладнання, основним паливом для якого є газ чи мазут, в стані готовності до виробництва електроенергії. Допоміжні послуги буде купувати оператор системи передачі (Укренерго) в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Укренерго також проводитиме аукціони на термін надання послуги, що не перевищує 1 місяць. Діятиме обмеження ціни аукціону – 2 500 грн за 1 МВт. Зазначається, що рішення прийняте в рамках заходів, що забезпечать стабільне проходження осінньо-зимового періоду 2021-2022 років.

Як повідомлялося раніше, для стабільного проходження опалювального сезону 2021-2022 років для балансування енергосистеми будуть залучати енергоблоки теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей, що працюють на газі. У Міненерго заявляють, що необхідна потужність буде активуватись лише для балансування енергосистеми і як окрема допоміжна послуга.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.