«Ихтамнет». Путін заявив, що РФ ніколи не визнає себе стороною конфлікту на сході України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.11.2021 11:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32054

Президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна ніколи не визнає себе стороною конфлікту на сході України.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу "Росія 1", передає Укрінформ.

"У Мінських угодах не сказано, що Росія є стороною конфлікту, ми ніколи з цим не погоджувалися і не погодимося, ми нею не є... Нас усі намагаються спонукати до виконання Мінських угод, часто звинувачують у тому, що ми їх не виконуємо. Але коли ми задаємо питання нашим партнерам, у тому числі в нормандському форматі, а що конкретно не виконує Росія за Мінськими угодами і що, на вашу думку, Росія за Мінськими угодами мала б зробити, відповіді немає", - заявив російський президент.

В той самий час, на його думку, Україна торпедує Мінські домовленості та їх порушує.

"Вони застосовують «Байрактари», тобто безпілотні літальні апарати. Це авіація, безпілотна, але це авіація, яку застосовують у зоні конфлікту, що суворо заборонено Мінськими угодами та наступними домовленостями. Але ніхто на це навіть не реагує, а США взагалі підтримали практично. Європа щось невиразне сказала щодо цього, а США взагалі підтримали. А офіційні особи в Україні прямо кажуть: застосовували і застосовуватимемо далі. Паралельно з цим організували позапланові навчання у Чорному морі", - поскаржився Путін.

Нагадаємо: бойові дії на сході України тривають з 2014 року, після окупації Криму. Росія стабільно постачає на окуповані нею та її проксі територію України зброю та боєприпаси, а також спеціалістів, які обслуговують у тому числі й новітні зразки техніки, які є російськими розробками та ніде у світі, окрім РФ, не виробляються й не застосовуються. Це стосується як засобів радіоелектронної протидії, так і нових зразків бойової техніки, якими місцеві бойовики повністю забезпечені.

Іноземні держави неодноразово визнавали РФ стороною конфлікту, закликали припинити постачання бойовиків та вивести своїх військових з окупованих територій України, однак керівництво Кремля продовжує удавати, ніби об’єктивної реальності не існує та нав’язувати брехню як своїм громадянам, так і міжнародній спільноті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.