НАТО знову попереджає Росію про наслідки ескалації воєнних дій проти України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.12.2021 08:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32109

“Ми єдині в нашій меті - стримати Росію від будь-яких подальших агресивних дій”, - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на брифінгу за результатами першого дня засідань міністрів закордонних справ НАТО в Ризі.

Столтенберґ високо оцінив "стриману реакцію України на провокації" і зауважив, що ситуація в Україні та навколо неї швидко змінюється і залишається непередбачуваною, передає Голос Америки.



Від імені НАТО Столтенберґ закликав Росію до прозорості, деескалації та зменшення напруги а також попередив про наслідки можливої агресії.

"Будь-яка подальша агресія Росії проти України матиме високу ціну і матиме серйозні економічні та політичні наслідки для Росії", - наголосив посадовець.

Столтенберґ додав, що серед можливих дій у відповідь на аргесію Росії щодо України можуть бути застосовані економічні та фінансові санкції, політичні дії. Він запевнив - НАТО продовжує надавати Україні політичну та практичну підтримку.

Коментуючи рішення Альянсу активізувати Кризовий механізм відповіді НАТО, Столтенберґ заявив що механізм дозволить НАТО краще координувати відповідь на можливі загрози а також є виявом рішучості НАТО. "Необхідно брати до уваги можливість, що Росія знову захоче використати силу", - додав він.

"Міністри чітко зазначили, що не повинно бути непорозумінь, або недооцінки рішучості НАТО, - заявив посадовець. - Ми разом готові захищати всіх союзників, продовжуємо оцінювати ситуацію і забезпечувати наявність всіх необхідних планів".

30 листопада - 1 грудня в Ризі триває засідання міністрів закордонних справ НАТО. В середу у засіданні також візьмуть участь міністри закордонних справ України та Грузії.

Росія відкидає звинувачення в ескалації.

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.