Зоряні війни. Росія та Китай щодня атакують американські космічні об’єкти

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.12.2021 07:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32114

Китай та Росія регулярно атакують американські супутники у космосі “некінетичними засобами”, тобто засобами, що не завдають непоправної шкоди. До таких засобів належать лазери, глушіння радіочастот та кібернапади.

Про це в коментарі Washington Post заявив генерал Космічних сил США Девід Томпсон, передає Голос Америки.

Такі напади відбуваються щодня, додав Томпсон в коментарі під час безпекового форуму в Галіфаксі.

Він відмовився коментувати, чи відбувались напади Китаю та Росії, які б завдали значної чи непоправної шкоди військовим супутникам США і заявив, що така інформація була б таємною.

Генерал вказав на інцидент 2019 року, коли російський супутник провів "небезпечні маневри" поблизу американського супутника, створивши "ризик зіткнення". "Однозначно, росіяни надсилали нам послання", - додав він.

Томпсон зауважив, що Китай швидко розвиває наземні системи для бойових дій у космосі а також надсилає велику кількість супутників у космос. "Ми все ще найкращі в світі в плані спроможностей, але вони швидко наздоганяють", - заявив військовий.

В листопаді США та інші країни висловили занепокоєння через проведення Росією пострілу по супутнику в космосі. Такі дії "непокоять, через небезпеку, яку вони створюють для міжнародної спільноти", заявив очільник Пентагону Ллойд Остін.

За повідомленнями, постріл, який Росія провели по власному супутнику, створив велику кількість уламків у космосі а також змусив астронавтів на Міжнародній космічній станції вжити надзвичайних заходів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.