Ситуація на фронті: українських танків на передовій немає, але “рапіри” гатять

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.12.2021 12:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32125

3 грудня в районі проведення операції Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 3 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

В напрямку КРАСНОГОРІВКИ окупанти вели вогонь з протитанкової гармати МТ-12.

В бік КРИМСЬКОГО російські найманці здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Поблизу СТАНИЦІ ЛУГАНСЬКОЇ ворог двічі вів обстріли, застосовуючи артилерію калібру 122 мм та озброєння БМП-1.

Біля ЗАЙЦЕВОГО ворожі війська вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі ПОПАСНОЇ противник здійснив обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Впродовж поточної доби порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

За минулу добу підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3390 транспортних засобів, 3589 осіб, 2 особи - на причетність до збройних формувань Російської федерації, а також виявлено 53 адміністративні правопорушення та розкрито 40 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1119 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 823 особи.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували понад 3,5 гектари території та передали на знищення 170 вибухонебезпечних предметів.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.