Видання, близькі до регіоналів, побачили що Європа хоче ШДК. Європа, насправді, хоче іншого

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.07.2007 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3331

Сьогодні деякі ЗМІ розповсюдили висловлювання віце-президента Європейського парламенту Марека Сівеца, в якому йшлося про те, що він начебто виступає за створення після виборів в Україні “широкої коаліції”.

Деякі українські видання(із посиланням на DW) пояснили цю позицію так, що віце-президент Європарламенту виступив за створення коаліції демократичних сил разом з Януковичем. Однак, як пізніше з’ясувалося, зовсім не про таку широку коаліцію йшлося.

Заступник голови Блоку Юлії Тимошенко з міжнародної політики Григорій Немиря зв’язався по телефону з помічником пана Сівеца Міхалом Чайном, який повідомив, що Марек Сівец говорив не про об’єднання з Януковичем, а про «широку проєвропейську коаліцію» та проєвропейський рух, провідомляє прес-служба.

Оскільки партія Регіонів та Віктор Янукович, на наше переконання, з проєвропейським рухом не мають нічого спільного, Блок Юлії Тимошенко, вважає, що Європа зовсім не поділяє ініціатив зі створення широкої коаліції у її типово українському тлумаченні – як об’єднання кланів та фінансово-промислових тіньових груп.

Прихильники Віктора Януковича останнім часом навчилися досить специфічно переводити висловлювання європейських політиків, але то – труднощі інтерпретацій, які залишаються на совісті подібних тлумачів.

“Ми неодмінно будемо рухатися до Європи, але без Януковича. З Януковичем – то в інший бік”. - зазначаэ прес-служба.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.