Лавринович не зрозумів проффесора. Тому розповідає про публічний акт

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.08.2007 16:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3622

Проведення позачергового засідання парламенту для відміни недоторканності і пільг – це політичне рішення. Керуючись нормами права, це неможливо зробити одним рішенням парламенту, вважає міністр юстиції Олександр Лавринович.

«В цьому випадку мова йде не про право, а про політичне рішення», - зокрема сказав він.

Лавринович нагадав, що для відміни недоторканності і пільг необхідно внести зміни в Конституцію України. «А це неможливо зробити одним рішенням парламенту», - пояснив міністр під час брифінгу в середу.

За його словами, ця процедура при згоді всіх політичних сил і Президента може тривати до двох-трьох місяців. «Мова йде про те, щоб публічно продемонструвати акт політичної волі, що всі політичні сили в парламенті з цим згодні, і це означає, що цей шлях повинен бути пройдений... А якщо ні, то буде видно, хто відмовився від рішення цього питання, хто тільки хотів його декларувати», - підкреслив Лавринович.

На думку голови Мін’юсту, ці зміни в Конституцію можна внести десь в лютому 2008 року.

Нагадаємо, що в середу на засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Віктор Янукович пообіцяв, що запропонує Президентові України Віктору Ющенку скликати позачергове засідання парламенту і ухвалити рішення про відміну недоторканності і пільг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.