Сайт Кореспондент.net “збив” в Азербайджані український винищувач

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.01.2008 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4555

Вчора на території Азербайджану, в авіакатастрофі розбився військовий винищувач МіГ-29 ВПС Азербайджану, який здійснював тренувальний політ. Обидва члени екіпажу загинули.

МіГ-29 азербайджанських ВПС здійснював тренувальний політ на надмалих висотах

Причини аварії з'ясовують. Як повідомляє Day.Az, на території Азербайджану, неподалік від селища Зейналабдіна Тагієва під Баку, зазнав аварії військовий винищувач МіГ-29 військово-повітряних сил, який здійснював тренувальний політ. Обидва члени екіпажу загинули.

Сайт Кореспондент.net акцентував цю подію з наголосом на те, що нібито літак був український. Хоча Україна ніколи не виробляла бойові винищувачі, а має літаки цього типу, що знаходяться на озброєнні ВПС ще радянського виробництва (вироблялися на авіазаводах в Росії). Модернізація таких МіГ-29, здійснювалася за результатами відповідного міжнародного тендеру

За попередніми даними, літак, придбаний азербайджанським відомством оборони в Україні, при здійсненні маневрів на надмалих висотах, впав у море, його уламки знаходяться на глибині 15 метрів під водою. Члени екіпажу – інструктор Фахреддін Аскеров і пілот Афган Асланов - загинули. Наразі ведуться пошуки їх останків.

У пошукових роботах беруть участь працівники МНС і Міністерства оборони Азербайджану. На місце події прибув міністр оборони республіки Сафар Абієв. Причини аварії з'ясовують.

Модернізовані винищувачі МіГ-29 Азербайджан придбав на початку 2007 року. За своїми характеристиками вони перевершують західні аналоги і винищувачі, які є на озброєнні ВПС Вірменії.

Винищувач, який зазнав краху, належить до модифікації 9-13 і пройшов модернізацію на Львівському АРЗ з установкою нової навігаційної системи. Модернізований літак міг застосовувати авіабомби і ракети повітря-земля з ТБ-наведенням.

Від “Аратти”: Одним словом, на трагедії, подаючи інформацію в негативній для Україні інтонації, хтось хоче заробити собі дивіденти. Соромно, колеги!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.