Криза вб’є українські мас-медіа?

Автор/джерело -  © zaxid.net



Дата публiкацiї - 6.12.2008 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6249

“Українські мас-медіа зараз переживають складний час, майже щотижня до нашої комісії звертається 10-15 журналістів і розповідають про проблеми, які їм подарувала криза”, - повідомив 5 грудня під час круглого столу у Львові голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі Тарас Петрів.

Криза вб`є українські мас-медіа, чи проведе природній відбір?

За його словами, у сфері мас-медіа відбуваються масові звільнення, відомі журналісти „опиняються просто на вулиці”. Він додав, що для київських журналістів це неочікувано.

„Дві великі газети - „Газета по-українськи” та газета „24” - попередили, що в найближчі два місяці працюватимуть у режимі згортання. Що їх чекає, невідомо. Скорочує кількість шпальт і „Дзеркало тижня”. Разом з тим, розміщення реклами зменшується на 30-40%, редакції намагаються витримати колективи, однак багато хто з них не може дозволити собі купити довгоочікуваного цифрового диктофона”, - каже Тарас Петрів.

Також, каже експерт, у Києві припинено видачу премій журналістам за роботу наднормово та на вихідних, зарплати видають за курсом $1=5.0 грн. „Зараз ринок медіа звужується, конкуренція зростає. Є загроза, що медіа понабирають на роботу молодих, недосвідчених та дешевих журналістів, що призведе до подання неякісної інформації”, - зауважив Т.Петрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.