Науковці: симпатії до незнайомця регулюються гормонами

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 14.04.2009 00:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7032

Британські вчені встановили, що гормон окситоцин впливає на те, наскільки привабливими і надійними здаються нам нові знайомі.

Симпатія і довіра при знайомстві частково визначаються гормонами

При викиді окситоцину, більш відомого своєю здатністю налагоджувати контакт між матір'ю та новонародженим, "ми з більшою ймовірністю бачимо незнайомих нам людей в більш вигідному світлі", стверджує Ангелікі Теодоріду, психолог британського університету Брістолі і керівник даного дослідження, результати якого опубліковані в журналі Hormones and Behavior.

Дані більш ранніх досліджень говорили про те, що рівень окситоцину підвищується, коли матері бачать своїх новонароджених дітей, або торкаються до них, пише автор статті Юен Келлоуей.

Вчені під керівництвом Теодоріду піддали 96 учасників експерименту впливу окситоцину або плацебо і попросили їх оцінити чоловіків і жінок, знятих на фотографіях, з точки зору привабливості й довіри.

Поза залежністю від статі і настрою добровольці, які отримали окситоцин, визнали незнайомців більш привабливими і надійними, встановили психологи.

Нагадаємо, американські вчені нещодавно встановили, що в ухваленні рішення "красиво чи ні" у чоловіків і жінок беруть участь різні області мозку, через що вони по-різному оцінюють прекрасне.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.