Журналістів знову починають бити?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.06.2009 16:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7464

Сьогодні у Києві, близько 11:00, охоронці адміністративної будівлі КП “Київська фармація”, розташованого по вулиці Івана Франка, застосували сльозогінний газ стосовно працівників знімальної групи телепроекту “Закрита зона”.

Повідомляється, що знімальна група телепроекту “Закрита зона” записувала стенд-ап на тлі будівлі компанії “Київська фармація”.

Як повідомили в київській міліції, у момент застосування сльозоточивого газу з охоронцем будівлі була ще одна людина, яка також є співробітником цього підприємства.

За попередніми даними, між знімальною групою та охороною виник конфлікт.

Обох працівників підприємства затримано і доставлено у відділення міліції по вулиці Прорізній, у Шевченківському районі Києва.

Як зазначили в київській міліції, не виключено, що стосовно співробітників КП “Київська фармація” буде порушено кримінальну справу за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У міліції також не виключили, що в разі наявності підстав цю статтю можуть замінити статтею, яка передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, в травні цього року на Броварському проспекті в Києві побили спеціального кореспондента газети “Ізвєстія в Украінє” Дмітрія Комарова, що виконував редакційне завдання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.