Бельгійський часопис вийшов у форматі 3D

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.03.2010 04:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9557

Навіть газети починають виходити в тривимірному форматі. У Бельгії щотижнева газета La Derniere Heure у своєму номері від 9 березня опублікувала в тривимірному форматі всі свої фотографії.

Обробка кожної світлини La Derniere Heure зайняла у співробітників близько 20 хвилин. Фото у 3D-форматі

"Це прем'єра для Бельгії і, можливо, для Європи", - сказав головний редактор газети Убер Леклерк.

Для перегляду тривимірної газети до неї додаються спеціальні окуляри. Платити за них окремо не потрібно.

Новий вид газети надрукували на високоякісному папері. Вона світліше, ніж та, яку La Derniere Heure використовує зазвичай. Це дозволяє досягти кращого ефекту від перегляду газети в тривимірному форматі.

На обробку кожної фотографії було потрібно близько 20 хвилин замість однієї. Незважаючи на більш високу собівартість виробництва газети в такому вигляді, її номери продавалися за звичайною ціною, повідомляє NEWSru.com.

Але 3D-формат - це не єдине нововведення видавців. Були спроби впровадити і augmented reality, що дозволяє включати в самі матеріали або на обкладинку символи з функцією показу додаткових посилань або коментарів при наведенні на них веб- або мобільної камери.

У вересні минулого року в США журнал Entertainment Weekly опублікував на своїх сторінках відео-ролик на спеціальних РК-дисплеях завтовшки 2.5 міліметра. Видавці не пошкодували і вбудовані колонки для своїх читачів.

Радує, що преса не вимирає, а вносить нововведення у своє повсякденне життя, тим самим все більше скорочуючи авторитет ТБ, яке відображає поверхнево всі події, що відбуваються, незалежно від професійності журналістів, зазначає megaobzor.com.

Фотографія з випуску La Derniere Heure у 3D-форматі



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.