АЮРВЕДА ІІІ або Молитва як квантове явище і люди-генератори

Автор/джерело -  © Володимир Перунін, краєзнавець, лікар, с. Зарічне, Рівненська область 



Дата публiкацiї - 5.06.2006 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=183

Ми не знаємо техніки того, як збуджують терапевтичні хвилі коливання свого мозку лікарі Сходу Азії. Але знаємо, що наші цілителі творять молитву-замовляння для того, щоб здійснити подорож свідомості туди, де немає місця для повсякденних думок. У цю мить пацієнт – не стороння людина, він є невід’ємним від того, хто молиться за нього.

Джуна Давіташвілі

Але різниця між нами і цілителем полягає в тому, що коли ми промовляємо слова молитви, наш образ недостатньо сильний, щоб відбитися у тому світі, який нас оточує. У нашому ріднокраї народні цілителі, приборкувачі давньої, тонкої прихованої електроенергії, застосовують різноманітні молитви-замовляння для сумісної дії на хворого чи потерпаючого. Коли і ким вони створені не знає ніхто. Серце людини у відповідальні моменти життя підказувало слова, якими треба розмовляти з Богом чи з Природою.

Цілителі володіють трансовою культурою. При молінні ніби досягається злиття двох світів – фізичного, що нас оточує, і світу розуму нашого внутрішнього, де за межами матеріальної дійсності існує дивовижна зона, в якій простір і час змінюють свої виміри.

“Лише неуки говорять про відмінність відданого служіння Господу від аналітичного вивчення матеріального світу”. Крішна. ІІІ тисячоліття до нашої ери

Розпочнемо з дослідження, яке було проведене у 1998 році в університеті Дюка (США). Спостерігались 150 хворих після операції на серці. Жодний з них не знав, що за одну групу хворих моляться. Сім дослідників звернулись до представителів семи релігійних течій всього світу з проханням читати молитви за здоров'я. Серед тих, хто молився, були будисти з Непалу, монахені-кармелітки (чернечий орден заснований в 12 столітті в Палестиніприм. автора) з Балтимору, прихильники “Віртуального Ієрусалиму” та інші (так би мовити професіонали трансової культуриприм. автора).

Проект університету Дюка офіційно відомий як "Моніторинг і актуалізація духовних вправ", а результати досліджень були надані Американській Асоціації Кардіологів восени 1998р.

Виявилось, що якщо за хворого хтось молиться, його одужання проходить на 50-100% легше, чим за звичайних умов. Молитва єднає, і кордони тіла більше не мають значення. Іншими словами молитва – це квантове явище, яке відбувається в мозку. Таким чином, Всесвіт помалу починає пізнавати лікувальну властивість людського розуму, освоювати нову галузь – внутрішній світ. Адже людство є ветераном в дослідженні землі, неба, моря і навіть космосу. Але в суб’єктивному вимирі воно ще немовля. Ми втратили дві тисячі років практики, зневажаючи пораду Христа: "Отож, шукайте Царства Божого, а це все додасться вам!"

ТРИ ШЛЯХИ ДО НЕМЕДИКАНТОЗНОГО ЦІЛИТЕЛЬСТВА

Ще за декілька століть до нашої ери китайські мудреці заклали основи енергетичного лікування. Тисячі років зберігається ця теорія. Методи застосовувались і удосконалювались в монастирях Далекого Сходу. З середини ХІХ століття ними зацікавились лікарі Європи, особливо голковколюванням (акупунктурою). Надалі стали знаними інші види східної медицини, а також бойові мистецтва, які пов'язані з енергетикою людини і Всесвіту. Про це зараз багато пишуть і знають. Зовсім маловідомо про енергетичне цілительство України і нашого ріднокраю.

Це лікування рукопокладанням, контактний і неконтактний масаж, натискання пальцями, або спеціальною паличкою, качання яйця і т.п. Всі ці методи супроводжуються ЧИТАННЯМ МОЛИТВИ, ЗАМОВЛЯННЯ ВПІВГОЛОСА АБО ШЕПОТІННЯМ. Початок дороги, якою ідуть наші народні цілителі сягає глибини тисячоліть. Лікування завжди існувало тільки у вигляді практики і тому передавалось від людини до людини, при тій умові, що обоє володіють особливою якістю – надчутливістю (екстрасенсорикою). До речі, тільки близько 10% населення обдаровані такою силою.

Знання тримаються в таємниці до того часу, поки сам відун не відчує, що їх можна і є кому передати. Методи цілителів виникали як підсумок особистих технік і прийомів. Бо в наших землях відсутня систематизація, пов'язана в одне ціле, як це спостерігається в Східній медицині. І ще одна особливість, щоб осягнути всю глибину і могутність зрушень, відчути ціну такого дару, декілька рядків про третій шлях.

ВИПАДКОВИЙ, НЕБЕЗПЕЧНИЙ І РІДКІСНИЙ

Згідно з літературними джерелами отримання надчутливості і здатності до цілительства відбувається, як правило, після сильних стресів, потрясінь, часто на грані життя і смерті. Плата за дар виникає іноді після черепно-мозкової травми, електрошоку, важкого захворювання. Всесвітньо відома болгарка Евангеліна Димитрова (Ванга), будучи 14-річною дівчинкою, після польоту літом 1923 року всередині смерчу, втратила зір. Одночасно отримала здатність допомагати людям і дар передбачення.

Дещо подібне сталося в дитячі роки з Джуною (Євгенія Ювашівна Давіташвілі, колишня медсестра). Впродовж останніх двох десятиліть відома як цілительниця російської еліти. Незважаючи на відсутність вищої спеціальної освіти, генерал-майор медичної служби, радник при президенті Російської Федерації. Хоча й не визнана офіційною медициною. Саме її унікальна діяльність дала поштовх для створення у 80-х роках минулого століття лабораторії фізичних полів тварин і людини при Московському інституті радіотехніки і електроніки. Фізики, які розробляли прилади для вимірювання полів в космосі, на Землі, під водою, почали досліджувати надчутливих (сензитивів), в тому числі і Джуну.

Чутливі і чуйні очі і вуха приладів зафіксували матеріальну субстанцію. Як один з результатів досліджень у 1981 році було видане авторське свідоцтво СРСР №9555942 кв 611/42, де повідомлялось, що це запатентований спосіб лікування хворих гіпертонічною хворобою І і ІІ ступенів, вегетосудинною дистонією. Лікування здійснюється в результаті застосування на хворого одночасно інфрачервоного випромінювання (8-14 мкм), надчастотного в діапазоні (8-30 см), змінного електричного поля з частотою 10 ГЕРЦ. При цьому в якості джерела випромінювання використовувались КИСТІ РУК.

Декілька рядків з книги Джуни, яка так і називається "Слухаю свої руки": "Маніпуляції та паси руками розподіляють енергію організму людини і зігрівають кров, посилюють циркуляцію, примушують її включатись у роботу цілком. Все це сприяє корекції діяльності організму або окремого органу за рахунок внутрішніх резервів. Моє діло зовсім "просте": дати такому процесу ПЕРШИЙ ПОШТОВХ".

І це не новина. Лікування руками в своїй основі має енергетичну дію одної людини на другу. Властивість діяти дана всім людям, але в різній мірі. Авіценна (Ібн Сіна) тисячу років тому описував його. В Бразилії і до сьогодні традиційно використовується таке цілительство, бо БІЛЬШІСТЬ НАСЕЛЕННЯ КОРІННЕ. А поряд, в Аргентині, де 93% жителів сповідує католицизм, воно заборонене. Наш відомий український співак і композитор С. Гулак-Артемовський в останні 15 років свого життя лікував успішно «рукоположенієм і молитвами» неврози, астму, виразки і хронічний алкоголізм. У нашому ріднокраї ця давня медицина і дотепер зберігається.

ЦІЛИТЕЛІ БЕЗ ЛІКІВ – ЛЮДИ-"ГЕНЕРАТОРИ"

Пригадує житель з села Дібрівськ: "У молодості вдарився головою, лікувався по різних лікарнях. Лікарі поставили діагноз: "неврастенія застарілої форми". Дали на рік "легку працю". Постійно відчував слабість, терпли кінцівки, боліла голова. А дощову хмару міг визначити, як барометр. Засипав на ходу. Поїхав до жіночки у Вичівку. Вона "замовляла нерви". Посадила на стілець, почала щось шептати, а руками водити над головою. Я відчув ТЕПЛО, затерпання, мені стало добре і я не відчув, як заснув. З тої пори "нерви" мене не турбували".

Про неї також розповідає вдячний односелець. "Бутиха" (так її звали) шепотіла від неврозів і епілепсії. Такий випадок: побив баран дівчину 9 років, вона почала погано спати вночі, боялася темряви. Після двох разів "шепотіння" все пройшло.

Про подібного спеціаліста, але з іншого села пригадує В.К.В., 1950 р.н.: "Після перенесеного мікроінсульту, послідуючого лікування залишились деякі наслідки. В лівій стороні обличчя порушилось відчуття, віко погано змикалось. Порадили сходити до "баби". Був у декількох, але запам'яталась одна. Після привітання і короткого розпитування, вона підняла над моєю головою свою руку і не доторкуючись запитала: "Ви відчуваєте тепло? (інфрачервоне випромінюванняприм. автора), Чи волосся трохи піднімається? (електричне полеприм. автора)". Я ствердно відповів, бо відчув і те, і друге. Тоді вона сказала, що може мені допомогти. Ходив до неї двічі. Не знаю, що подіяло, але око стало закриватись краще".

ДАВНЄ І ДАЛЕКЕ, БЛИЗЬКЕ І ВАЖКОДОСЯЖНЕ

Гермес Трісмегіст писав: "Те, що зверху, подібно тому, що внизу, а те, що внизу, подібно тому, що зверху". Над планетою Земля і йоносферою (верхній шар атмосфери від 80 до 500 км, де значна кількість іонів і вільних електронів – прим. автора) знаходиться резонуюча порожнина, яка містить електромагнітну енергію, вібруючу з частотою 10 ГЕРЦ. Генератор цих коливань в глибинах Всесвіту. Одночасно 10 коливаннь за секунду є середнім діапазоном мозкових ритмів мільярдів жителів планети. У повсякденній свідомості наші хвилі мозкової енергії пульсують від 14 до 21 циклів за секунду. І тільки незначний відсоток людей (біля 10%) можуть свідомо або не усвідомлюючи ВМИКАТИ В СЕБЕ, ЧАСТОТИ БЛИЗЬКІ РИТМУ ВСЕСВІТУ.

Їхній мозок-генератор працює в економному режимі. Серед них енергетичні народні цілителі нашого краю і Сходу. Вони володіють трансовою культурою, мають збільшені можливості і властивості мозку. За допомогою молитв-замовлянь вони зменшують свою мозкову активність до 10 ГЕРЦ, змінюється енергетика тіла. Можна сказати, що вони підключаються до частот Всесвіту, резонують, отримують і одночасно віддають посилені кванти енергії (див. авторське свідоцтво Джуни).

Спеціалісти з біоенергетики, які також використовують екстраздібний стан, порівнюють його з почуттям, яке спалахує при сильному коханні. Люди, яким властиво бачити випромінювання тіла, відомі як "читачі АУРИ", стверджують, що у закоханих енергетичне поле значно більше, ніж у звичайних людей. І якщо закохані стоять поряд, то їхні поля зливаються. На жаль, у більшості випадків воно швидко згасає. У людей несумісних вони не з'єднуються. Тобто, для цілительства необхідно не тільки поцілити на ритм подібний з космосу, але й мати складову, про яку йдеться в одній з двох основних заповідей: "Люби свого ближнього, як самого себе".

Як ми вже писали, благозвучне слово Аюрведа має цікаву розшифровку. Відомо, що в стародавній абетці слов’ян кожна буква мала своє певне значення. Завдяки цьому древнє слово розкриває свій потаємний зміст: “Я пізнав вчення говорити (молитись).” Не менше диво і в тому, що “Наука життя”, як воно перекладається з санскриту, має відношення до електричних процесів.

Людство вперше дізналось про них тільки 300 років тому в часи Вольта. Але народи різних цивілізацій, особливо окремі вибрані особи, не усвідомлюючи, опановували електричну енергію багато тисяч років тому. Адже молитва, вміння молитись, духовна праця – це і є ключ до електричних процесів людського мозку. Це творення керованих електричних хвиль в енергетичному океані з мільйонів клітин – транзисторів нашого біокомп’ютера. Впорядковані хвилі – імпульси – в свою чергу надають окремим особистостям незвичайні здібності і унікальні властивості . Зовсім недавно зацікавилась давніми енергетичними методами академічна наука. Наведемо ще один приклад, коли сучасне відчиняє в давньому світі нові обрії для досліджень і незвичайних відкриттів.

ПРИБОРКУВАЧІ ПРАДАВНЬОЇ ЕНЕРГІЇ АБО ВПРАВИ, ЩО ЗМІНЮЮТЬ МОЗОК

Декілька років тому п’ятеро нейрофізіологів в головному монастирі Гімалаїв проводили дослідження над тібетськими монахами. Їхня багатовікова традиція духовних вправ – молитв – дала змогу провести унікальний експеримент. Медиків цікавило: чи можуть думки, суто внутрішні ментальні сигнали, змінювати фізичну матерію мозку. Питання пластичності мозку досліджувались у монахів, які присвятили медитації понад десять тисяч годин і тих, хто нещодавно навчився молитися. Різниця виявилась разючою.

У ченців, які мали багаторічну духовну практику, вчені зафіксували різке наростання високочастотної діяльності, так званих гама-хвиль. (Яке до сьогодні не було описане в спеціальній літературі). Саме вони пов’язують воєдино віддалені ділянки головного мозку і дають можливість піднятись на вищий щабель свідомості. Сканування головного мозку виявило, що при завданні для монахів створити відчуття “співчуття”, що породжує почуття любові до всього живого, активізувались значні масиви нашого біокомп’ютера. Для фахівців склалось враження, неначе буддисти були миттєво готові допомагати тому, хто потрапив в халепу. Зміни в роботі мозку були значно суттєвіші у монахів, котрі мали значний духовний досвід у порівнянні з новачками.

Такі метаморфози та перетворення, пов’язані з ментальними вправами, дозволяють говорити, що мозок, так само, як тіло, можна змінювати за власною волею. Тобто як фізичні вправи формують м’язи, так і ментальні вправи здатні вплинути на «сіру речовину».

МОЛИТВА ЯК ПОСЕРЕДНИК ЧИ ІНСТРУМЕНТ ЗАМОВЛЯННЯ

Нас може здивувати, що у багатьох давніх народів були відомі технології дії звуків на хвороби. Вони вимовлялись голосно або ледве чутно. Адже дихання пов’язано з енергетикою людського тіла, це щохвилинна життєва необхідність. В таких релігіях, як індуїзм і буддизм, говорять навіть про звуковий імпульс, перше слово, яке створило Всесвіт. Вже декілька тисяч років буддисти використовують основну вібраційну мантру – молитву: “Ом мани падме хум” при багатьох хворобах. В індуїзмі застосовується вся та велика мантра з 16 слів. Вона звучить: “Харе Крішна, Харе Крішна, Харе Крішна, Харе, Харе, Харе, Рама, Харе, Рама, Рама, Рама, Харе, Харе”. Обов’язковий мінімум декламації повторень 1728.

Те, що вчені вивчають у далеких землях, в нашому ріднокраї практично використовувалось з давніх-давен. Наші народні цілителі, приборкувачі давньої, тонкої прихованої електроенергії, застосовують різноманітні молитви-замовляння для сумісної дії на хворого чи потерпаючого. Коли і ким вони створені – не знає ніхто. І розповіді про них – в наступній статті. Як кажуть, це була лише приказка.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.