15 ознак того, що ви інтроверт, хоча навіть не здогадуєтеся про це

Автор/джерело -  © AdMe.ru 



Дата публiкацiї - 19.11.2014 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3286

Безліч людей вважають інтровертів сором’язливими, але це не так. Просто інтроверти отримують енергію з самотності і спілкування з кількома людьми, а екстраверти «заряджаються» від великих компаній. Через ці омани про сором’язливість багато хто навіть не здогадується, що насправді є інтровертами.

Журналістка Меггі Хіт виявила 15 ознак «прихованого» інтроверта.

Натовпи викликають у вас стрес

Натовп - явно не найулюбленіше місце інтроверта. Концерти, мітинги, конференції, спортивні арени - ось де інтроверту буде некомфортно проводити час.

Ви не в захваті від знайомств з новими людьми

Це не означає, що ви насилу заводите друзів, просто іноді спілкування з новими людьми вимагає від вас великих витрат енергії. Коли так відбувається, ви відчуваєте спустошеність після найдріб’язковішої розмови.

Ви сильні в публічних виступах, але не в балачках після них

Те, що ви інтроверт, зовсім не означає, що ви не можете впевнено триматися на публіці. Просто вам легше виступити перед аудиторією, ніж по-дружньому попліткувати з кимось після цього. Ви можете вимовити прекрасний весільний тост, але навряд чи ви будете в числі тих гостей, які беруть участь у всіх конкурсах і активно тусуються на вечірці.

Ви дружите з екстравертами

Протилежності притягуються, - чи не так? Багато інтровертів дружать з екстравертами, оскільки це забезпечує баланс між обома типами людей. Іноді інтровертам необхідно, щоб їх ненадовго витягли з їх шкаралупи, а екстравертам часом важливо усвідомити переваги тихого вечора вдома.

Ну, а те, що вашою «половинкою», вашим дуалом, - людиною, з якою у вас повинні скластися найліпші взаємини, має бути екстраверт, - думаємо, вам вже зрозуміло.

Вам не подобаються співбесіди (спочатку)

У списку улюблених речей інтроверта співбесіди явно не значаться. Проте інтроверти можуть себе чудово проявити на них. Спочатку ви зазвичай нервуєтеся, але щойно вам вдається дізнатися вашого співрозмовника трохи ближче, ви вражаєте його в саме серце.

Ви - вірний друг

Інтроверти, як правило, дуже лояльні і чесні люди. Це відбувається тому, що їхня енергія залежить від внутрішніх чинників, а не від інших людей, тому їм простіше бути відкритими перед друзями.

Іноді вам подобається нічого не робити

Екстраверти завжди знаходяться в русі від однієї речі до іншої, для інтровертів ж важливі спокійні вечори наодинці з собою. Якщо для вас просте «байдикування» - це найкращий спосіб розслабитися і відновити сили, швидше за все, ви є інтровертом.

Ви не одразу відповідаєте на повідомлення

Ви не приклеєні до свого телефону весь час. Якщо ви бачите, що від когось надійшло повідомлення, то прочитаєте і відправите відповідь лише тоді, коли будете готові. Зрештою, ви звикли робити все у власному темпі.

Вашу довіру потрібно заслужити

Інтроверту може бути важко знайти друга, який би поважав його звернену в себе натуру. Тому, коли справа доходить до дружби, вам потрібно більше часу на те, щоб почати довіряти людині. З іншого боку, це означає, що вас не будуть ранити так часто, як екстравертів, і що вашими друзями дійсно стануть тільки ті, на кого можна покластися.

Ви пишете

Багато хто з інтровертів - письменники: або їхня кар’єра так чи інакше пов’язана з письмовою мовою, або їм подобається писати заради власного задоволення у вільний час. Це спосіб по-справжньому з’єднатися з власним «я», своєрідне моральне перезавантаження.

До речі, більшість інтровертів із 8 можливих, які входять до числа 16 соціотипів, мають і відповідні псевдоніми:
- "Письменник" або "Достоєвський";
- "Лірик" або "Єсенін";
- "Критик" або "Бальзак";
- "Мораліст" або "Драйзер";
- "Контролер" або "Горький";
- "Посередник" або "Дюма".

Ви ввічливі

Часто інтроверт більш уважний до свого оточення і до дрібних деталей. Це робить його ввічливим господарем і гостем, через що людям приємно перебувати поруч з ним.

Ви віддаєте перевагу все планувати

Якщо екстраверт може плисти за течією і не загадувати нічого на майбутнє, інтроверта такий стан справ не влаштовує. Швидше за все, ви плануєте будь-яку подію так, щоб все пройшло гладко і без проблем. Незалежно від того, йде мова про похід з друзями або про виконання службових доручень, хороший план залишається ключовим моментом.

Вас називають мудрим

Молодих інтровертів нерідко називають мудрими не по роках. Часто їхня поведінка оцінюється як зріла. А хто не хоче здаватися зрілим і мудрим?

Ви знаєте, що вам подобається

Інтроверти майже завжди знають, чого вони хочуть. Це дає певні переваги. Ви відкриті новому, але при цьому рішуче відмовляєтесь від всього, що вважаєте непотрібним.

Ви зберігаєте баланс

Інтровертам вдається зберегти баланс між часом, проведеним на самоті, і спілкуванням. Інтроверти поєднують їх таким чином, щоб отримувати максимум енергії, не жертвуючи соціальною активністю. Цей баланс - відмінна штука: він дає вам можливість веселитися і працювати без емоційного вигоряння.

Переклад українською - «Гармонія»

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.